Onze burgerlijk ingenieur-architect opleiding in Leuven (KU Leuven, Faculteit Ingenieurswetenschappen) leert je alles over de gebouwde ruimte van woningen of werkplekken tot grootsteden en hun omgeving. We hebben drie master optierichtingen: bouwtechnisch ontwerp, architectuurontwerp of stedelijk project.

burgerlijk ingenieur-architect

Bachelor en Master

De opleiding burgerlijk ingenieur-architect in Leuven is georganiseerd over vijf studiejaren, opgedeeld in drie bachelor- en twee masterjaren.

In de bachelorjaren ligt de nadruk op drie subdisciplines: basiswetenschappen en bouwtechnische wetenschappen, architectuurwetenschappen en ontwerpen.

In de masterjaren wordt verder gebouwd op deze subdisciplines. Profilering is mogelijk in drie verschillende optierichtingen: bouwtechnisch ontwerp, architectuurontwerp of stedelijk project.

Kom zeker naar onze infomomenten of contacteer de Dienst Studentenbegeleiding als je vragen hebt of meer uitleg wenst.

Onze studenten burgerlijk ingenieur-architect halen ook jaar na jaar awards binnen, eervolle vermeldingen, deelname aan tentoonstellingen... Bekijk hieronder maar eens het overzicht.

Ontdek de opleiding    Onze studenten in the picture (awards)

Na je opleiding

MASTER-NA-MASTER*

DOCTOREREN*

Je kan na je opleiding ook doctoreren aan het Departement Architectuur.

* na je opleiding burgerlijk ingenieur-architect of andere toelaatbare master

advanced master MaHS-MaULP, landscape and urban tissues

ontwerpatelier de ton, burgerlijk ingenieur-architect

Virtueel bezoek ingenieur-architect

Breng een bezoekje aan het kasteel, het onthaal, de verschillende ontwerpstudio's. Maak kennis met de opleiding burgerlijk ingenieur-architect in Leuven, maar ook met onze master-na-master opleidingen en ons onderzoek.

Start de 360° toer

 

burgerlijk ingenieur-architect,  LAunch jaarboekOntdek de derde editie van het LAunch jaarboek (gratis)

202 pagina's deels in het Nederlands en deels in het Engels met het unieke werk van het architectuurjaar 2022 in Leuven. Bachelor & master studentenwerk, projecten uit onze 3 master-na-masteropleidingen: Conservation of Monuments and Sites (MCMS), Human Settlements (MaHS) and Urbanism, Landscape & Planning (MaULP), prijzen en erkenningen en ons onderzoek.

Blader door het boek  Download het boek

foto Maarten Bouwen, Maarten Bouwen Fonds duurzame architectuur Duurzame architectuur Maarten Bouwen Fonds

Het Maarten Bouwen Fonds bevordert en ondersteunt de studie en de praktijk van duurzame architectuur in de opleiding burgerlijk ingenieur-architect aan de KU Leuven . Dit fonds reikt jaarlijks een prijs uit aan een masterstudent in de ingenieurswetenschappen: architectuur, die in zijn of haar eindontwerp op excellente wijze omgaat met duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Lees meer